Apple har lanserat en serie fodral och skydd i läder som även fungerar som plånböcker. Macken har tagit sig en titt på de nya skydden och testat.

Det har funnits plånboks-fodral för Apples iPhone sedan länge. En av de mer kända tillverkarna är Twelve South som har välkända BookBook och nu kommer Apple med sina egna plånböcker.

Lösning

Många av de övriga tillverkarna har valt en lösning där telefonen kan plockas loss. Antingen med sitter telefonen med magneter eller olika typer av fästen. Apple har valt en annan väg. Telefonen ska inte plockas loss, däremot ska plånboksdelen kunna vikas. För det är ett problem med många andra plånböcker. Du viker dem för att kunna hålla i telefonen. Det här har Apple tänkt på och Apples plånbok är tunnare, elegantare och den är gjord för att vikas.

Magneter

Väljer du en plånbok och ett fodral där telefonen sitter med magneter så får du direkt två problem – sitter telefonen verkligen fast som den ska och om den ändå gör det så fungerar med stor sannolikhet inte trådlös laddning.

Trådlös laddning fungerar utan problem med Apple plånbok (naturligtvis) och lädret och den vikbara fliken gör skyddet både snyggt, funktionellt och greppvänligt. Det senare bör du absolut kontrollera med vantar på händerna. Många plastskydd blir såphala med vantar nämligen.

Jag valde ett rött skydd i färgen som Apple döpt till smultron. Du kan även välja färgerna kosmosblå, mullvadsgrå, svart och såg alltså även smultron.

Plånboken rymmer 2-4 betalkort vilken kanske är i minsta laget med tanke på att vid numera drar runt med bankkort, körkort, medlemskort, gymkort och en massa andra kort.

Skyddet

Skyddet är tunt men ska skydda mot fall och klara en del smällar. Viker du över plånboksdelen så stängs och släcks din iPhone X och den vaknar när du viker upp plånboken. Precis som Apple skydd för iPad med andra ord.

Läderfodralet till iPhone X är gjort av specialgarvat och behandlat kvalitetsläder som ger en lyxig känsla och sitter perfekt runt din iPhone. När du öppnar det vaknar iPhone X. När du stänger det sätts den i vila. Skalet, som har ett mjukt foder av mikrofiber för ännu mer skydd, rymmer sedlar, kvitton och flera kort. Och skalet kan sitta kvar även när du laddar trådlöst.

Priset

Baksidan är priset, 995 kronor. Det är mer än BookBook och definitivt mer än de flesta konkurrenter tar betalt för sina skydd. Visst, det är Apple original, det är elegant, snyggt och det sitter ett äpple på baksidan men nästan tusen kronor för ett skal och skydd?

Tja, det kostar att ligga på topp och jag funderade mer över vilken färg jag skulle ha än priset. det är ett mycket smidigt och funktionellt skydd som fungerar alldeles utmärkt. jag drar i alla fall av en pump för priset. Det är för högt.

Betyg

Produkt: Läderfodral för iPhone X
Tillverkare: Apple
Pris: 995
Betyg:

Missa inte Mackens fråga!
Share This