Kritiken växer mot Niantics Ex Raider igen

Kritiken växer mot Niantics Ex Raider igen

Niantic har skickat ut nya inbjudningar till Ex Raider den 11 december och nu växer kritiken på nytt mot ett system med vad som ser ut att vara helt slumpmässiga inbjudningar som få eller ingen riktigt förstår vitsen med.

Det som skiljer de senaste inbjudningarna är att de inte längre anges som tester. Detta är ordinarie Ex Raider, exklusiva för de inbjudna och som en slags belöning för en tidigare raid.

Nu den 3 december körs Ex Raider i Sverige och det har skickats ut inbjudningar inför den 11 december också.

Kritiken

Kritiken stiger mot de här exklusiva raiderna i spelarleden. Spelarna förstår inte hur Niantic väljer ut de som bjuds in och det finns inte heller någon möjlighet att påverka inbjudningarna som spelare. Det är ett lotteri och kritiken mildrades något när Niantic nyligen gick ut och meddelade att de om spelar mycket och ofta ska prioriteras tillsammans med de som kommit en bit upp i nivåerna. När det skulle börja att gälla har däremot Niantic inte berättat.

Det är rätt uppenbart att många spelare inte uppskattar lotteriet och detta oavsett om de fått eller inte har fått några inbjudningar.

Själv har jag fått tre inbjudningar men jag gillar inte det här lotteriet trots det. Du kan träna dig till att kasta bra, läsa på och lära dig vilka Pokémons du ska använda vid raider och attacker. Du kan öva och träna dig till att bli en bättre spelare. Du kan påverka ditt spelande. Med Ex Raider så kan du inte göra någonting.

Lotteri

Det är som sagt ett lotteri och Niantic har påtagligt svårt att förklara hur det fungerar och ännu svårare att försvara inbjudningarna.

Det är ett inslag i ett spel som märkbart irriterar både de som fått inbjudningar och i ännu högre grad de som blivit utan. Behåll systemet men se till att göra urvalet på ett annat sätt är min uppfattning. När du får veta att en spelare startat ett nytt konto, varit med på en (1) raid och fått en inbjudan så är det lätt att förstå besvikelsen hos den som spelat frekvent, köpt bollar, inkubatorer och som varit med på 4, 6, eller 7 raider per dag under samma period.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This