Flynn beredd att vittna mot Trump

Flynn beredd att vittna mot Trump

Donald Trumps tidigare säkerhetspolitiska rådgivare Michael Flynn har erkänt att han ljugit för FBI och amerikanska ABC uppger nu att han är beredd att samarbeta med utredaren Robert Mueller. Det kan innebära att Flynn är beredd att vittna mot Donald Trump.

Michael Flynn har tidigare förnekat kontakter med Ryssland men medger nu att han haft åtminstone två möten med den ryske ambassadören Sergey Kislyak som han ljugit om.

Retired Lt. Gen Michael Flynn has promised “full cooperation” in the special counsel’s Russia investigation and, according to a confidant, is prepared to testify that Donald Trump directed him to make contact with the Russians, initially as a way to work together to fight ISIS in Syria.

Flynn fick sparken av Trump sedan han ljugit för vice president Pence om sina ryska kontakter. Nu visar det sig att han upprepat denna lögn, under ed för FBI vilket kan leda till upp till fem års fängelse.

https://youtu.be/83FPxNnqpEc

ABC News

Något senare så gick ABC News ut med en korrigering av sina tidigare påståenden.

Samarbete

ABC News uppger också att Michael Flynn har lovat att samarbete fullt ut med Robert Mueller som leder utredningen av Trump-kampanjens kontakter med Ryssland. Det i sin tur kan innebära att Flynn kan komma att vittna mot Donald Trump.

“My guilty plea and agreement to cooperate with the Special Counsel’s Office reflect a decision I made in the best interests of my family and of our country,” Flynn said. “I accept full responsibility for my actions.”

Analyser

I sammanhanget så är Norm Eisens analyser av det som sker just nu intressanta. Eisen jobbade inom Obama-administrationen som etisk och juridisk rådgivare, tidigare ambassadör i Tjeckien, och han har jobbat med Robert Mueller, den förre FBI-chefen, som nu leder utredningen av Rysslands inblandning i det amerikanska presidentvalet.

Notera nu att det skrevs den 24 november. Norman Eisens analys är att Michael Flynn aldrig kommer att få till en uppgörelse med Robert Mueller såvida Flynn inte kan erbjuda uppgifter om någon högre upp.

Macken: Trump bör vara lite nervös

Stämmer de uppgifter som nu har framkommit så finns det skäl för Donald Trump att bli liter mer nervös.

Svärsonen

Vita Huset försöker tona ned Michael Flynns roll och kallar honom för en Obama-anställd medarbetare vars vittnesmål inte pekar ut någon inom Vita Huset.

Enligt uppgifter till nyhetsbyrån AFP så har Flynn pekat ut Donald Trumps svärson, Jared Kushner och KT McFarland som två av de närmast Donald Trump som känt till kontakterna med Ryssland.

 

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This