Den amerikanska myndigheten FCC, Federal Communications Commission, förstår inte hur nättet fungerar, hur det utvecklas och hur det drivs, skriver Electronic Frontier Foundation i ett inlägg och pekar på en rad tekniska detaljer där FCC skriver grundläggande funktioner på ett helt felaktigt sätt.

Tidigare i år så skickade över 200 tekniker och forskare in en lång redogörelse för hur nätet fungerar och hur det drivs.

Based on certain questions the FCC asks in the Notice of Proposed Rulemaking (NPRM), we are concerned that the FCC (or at least Chairman Pai and the authors of the NPRM) appears to lack a fundamental understanding of what the Internet’s technology promises to provide, how the Internet actually works, which entities in the Internet ecosystem provide which services, and what the similarities and differences are between the Internet and other telecommunications systems the FCC regulates as telecommunications services.

EFF

Nätneutraliteten

EFF har gått igenom FCCs förslag att montera ned det skydd av nätet som infördes under Barack Obamas år som president. Det handlar om regler rörande nätneutraliteten, att trafik inte får prioriteras och att trafik inte får strypas eller minskas godtyckligt.

EFF tar ett antal exempel där FCCs beskrivning av tjänster och funktioner är felaktiga och det börjar redan med beskrivningen avtalet mellan internetleverantören och kunden.

[e]nd users do not expect to receive (or pay for) two distinct services—both Internet access service and a distinct transmission service, for example.

FCC gör skillnad mellan tillgång till nätet och möjligheten att skicka data, som som det vore två olika tjänster.

DNS

EFF konstaterar också att FCC inte heller riktigt har förstått vad en DNS eller hur en DS-tjänst fungerar.

What’s more, the FCC still thinks that “the absence of ISP-provided DNS would fundamentally change the online experience for the consumer.” Although it admits that “ISPs are not the sole providers of DNS services,” it still thinks that DNS is “indispensable to the broadband Internet access service customers use—and expect—today.” As the FCC would have it, an Internet user actively expects their ISP to provide DNS to them.

Det visar sig också att FCC inte hela förstår hur caching fungerar eller att det är en viktig del i en rad olika tjänster ute på nätet, allt från DSN, till webbserver till hur en modern webbläsare fungerar. Framför allt gör de ett elementärt misstag närde tror att Internetleverantörer tillhandahåller “caching” som en slags tjänst.

Skrämmande

EFFs granskning av det FCC skriver, de slutsatser myndigheten drar och hur myndigheten tror att nätet och dess aktörer fungerar och agerar är skrämmande läsning. Skrämmande därför att FCC har ett så stort inflytande på nätet. I första hand på den amerikanska delen som i sin tur påverkar oss alla.

Det gör att FCCs planer på att riva upp och ta bort reglerna som skyddar nätneutraliteten vilar på helt felaktig grund. FCC förstår inte hur nätet fungerar, vare sig tekniskt eller på andra sätt.

EFF

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This