Faran med virtuella tangentbord - 31 miljoner användares data stulna

Faran med virtuella tangentbord – 31 miljoner användares data stulna

Jag har alltid avrått från att använda virtuella tangentbord, appar, i iOS och jag har aldrig ens övervägt att installera en app som lär sig hur jag skriver. Det är helt enkelt för stora risker med att låta det du skriver skickas iväg och lagras på annan plats.

För det är det de här apparna gör. De samlar in det du skriver, lagrar och analyserar för lära sig hur du skriver, vad du skriver och för att sedan kunna erbjuda förslag på text och ord.

Macken: Ett program som spelar in mitt tangentbord? Aldrig!

31 miljioner

Nyligen avslöjades hur 31 miljoner användares data och konton stulits och samtliga användare har använt det virtuella skrivbordet ai-type som utvecklas av det israeliska företaget med samma namn. Hela användardatabasen hittades på nätet, mer eller mindre vidöppen för obehöriga. Någon har tämligen enkelt kunnat kopiera hela företagets databas sedan det visat sig att den var felkonfigurerad (mongo db).

The Kromtech Security Center has discovered a massive amount of customer files leaked online and publically available. Researchers were able to access the data and details of 31,293,959 users. The misconfigured MongoDB database appears to belong to Ai.Type a Tel Aviv-based startup that designs and develops a personalized keyboard for mobile phones and tablets for both Android and iOS devices.

Ai.Type was founded in 2010 and According to their site, their flagship product for Android was downloaded about 40 million times from the Google Play store and the numbers of downloads and user bases are rapidly growing. They plan to integrate Matching Bots as a user types their conversation and that their Ai type keyboard will soon offer a “Bots Discovery Platform” Via Keyboard. There was also a notice of a name change from Ai.Type to Bots Matching Mobile Keyboard in the coming year.

Kromtech

Mackeeper

Samma israeliska företag utvecklar även MacKeeper, ett program som jag skrivit om flera gånger tidigare och som du inte heller bör befatta dig med.

Det kommer därför kanske inte som en direkt överraskning att kunddata läckt ut från företaget tidigare – även den gången så var det en felkonfigurerad databas som kunde kopieras,

Macken: Mackeeper läcker kunduppgifter

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This