Bottarna förstör julen

Bottarna förstör julen

Bottar, boots, automatiska program, håller på att förstöra julen. Det är en slags moderna, digitala mr Scrooge eller grinchen om du vill, som lägger beslag på alla erbjudanden inför jul.

Inför julen så läggs olika erbjudanden ut. Det kan vara ett begränsat antal konsertbiljetter som du kan köpa rekordbilligt, eller leksaker eller andra produkter.

Tanken är att locka köpare, riktiga köpare. människor av kött och blod till webbplatser, till butiker och till arrangemang. Nu är det i allt högre grad boots, automatiska program, som köper erbjudandena.

Det finns inte en chans att en människa hinner logga in, få fram betalkortets siffror innan programmet har genomfört köpet. Erbjudandet går till någon som sedan säljer biljetter, produkten eller vad det kan vara med god vinst.

Bots, sophisticated computer programs used for mass online purchases, have already driven up ticket prices for Broadway shows and top concerts and are now turning their sights on the season’s hottest toys and games, said Sen. Chuck Schumer.

“Bots come in and buy up all the toys and then charge ludicrous prices? a?midst the holiday shopping bustle?,” the New York Democrat said on Sunday. “?Cyber bots ?— ?we call them ‘Grinch bots’ — ?are expanding their reach and? ?unfairly scooping up the hottest toys your parents can’t even click buy.?”?

New York Post

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This