Apple måste öka sin närvaro i sina egna forum

Apple måste öka sin närvaro i sina egna forum

Apple har egna supportforum både för användare och för utvecklare. Forum som till stor del befolkas av kunder, användare och utvecklare – Apple är till stora delar frånvarande.

Det är Apples forum, lösningarna körs på Apples servrar men Apples eget folk saknas.

Enligt Daring Fireball så fanns det en tråd och en diskussion rörande den allvarliga buggen i macOS High Sierra i Apples egna forum för utvecklare för flera veckor sedan. Diskussionen ser nu ut att vara bortplockad. Den går i vart fall inte att läsa längre.

Säkerhetsproblem

I tråden fanns det tillräckligt med information för att komma fram till att det fanns ett allvarligt säkerhetsproblem med root-kontot i macOs High Sierra, även om det inte direkt och klart framgick att det gick att logga in, trycka på inloggningen två gånger och sedan komma in i en sårbar dator utan lösenord.

I am hoping someone might know how to fix this – after updating to High Sierra, the two admin accounts on this machine are all of a sudden standard accounts. There is no admin account at all, which means I can’t seemingly fix this problem because there is no admin I can log into. Any changes to the system or software installs I try to do that require admin approval, I have no way to grant it. And no way to create a new admin user without an existing.

Två veckor

Lite längre ned så gav sedan en utvecklare ett tips om att starta root-kontot och logga in, utan lösenord, exakt så som buggen sedermera presenterades.

Informationen om buggen och det synnerligen allvarliga problemet fanns att hitta i Apples egna forum för utvecklare, minst två veckor innan det publicerades offentligt på Twitter.

Så hur kommer det sig då att ingen inom Apple reagerat?

Enkelt, Apples egen personal deltar ytterst sparsamt i de egna forumen.

Slutsatsen är lika enkelt som uppenbar – Apple måste vara mer närvarande i sina egna forum.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This