Apple börjar att betala sin skatteskuld till Irland

Apple börjar att betala sin skatteskuld till Irland

Förra året fastslog EU-domstolen att Apple är skyldiga att betala 15,4 miljarder dollar i skatter till Irland. Nästa år, under det första kvartalet kommer Apple att börja att betala sin skuld.

Både Apple och Irland har överklagat domen. Irland har också varit så långsamma med att börja att driva in skatteskulden att EU till slut reagerade.

Both Apple and Ireland have fought back against the ruling — Ireland has said that the European Union overstepped its authority and got some of the country’s laws wrong while Apple has maintained that the amount it’s being told to repay was miscalculated. Both are continuing to appeal the decision and the money will sit in an escrow fund while they do so. Ireland has said that negotiating the terms of that fund is what has held up its collection of the money but the European Commission said that the action it has taken against Ireland for failing to follow the 2016 ruling will proceed until the money is collected in full.

Engadget

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This