ABC stänger av reporter

ABC stänger av reporter

ABC har stängt av sin reporter Brian Ross efter felaktig rapportering om Michael Flynns ryska kontakter.

ABC gick först ut med att Michael Flynn uppmanats av Donald Trump att ta kontakt med ryska kontakter innan det amerikanska presidentvalet. Senare korrigerades uppgifter till att uppmaningen kom efter valet och att Trump ville förbättra relationerna md Ryssland samt se om det gick att göra något gemensamt i kampen mot mördarsekten Daesh (ISIS).

“We deeply regret and apologize for the serious error we made yesterday,” ABC said in a statement on Saturday. “The reporting conveyed by Brian Ross during the special report had not been fully vetted through our editorial standards process.”

New York Times

Trump själv missade naturligtvis inte tillfället att kalla ABC för för “Fake News”.

ABCs misstag tas också för intäkt för att hela rapporteringen om Michael Flynns vittnesmål och erkännande skulle vara felaktiga, vilket inte är ens i närheten av att vara korrekt. ABC hade fel om tidpunkten om när Trump-administrationen tog kontakt med Ryssland. TV-kanalen har också rättat sitt  misstag och stängt av den ansvarige reportern. Det är precis så det ska gå till och det är ett skolboksexempel på hur felaktigheter ska hanteras.

Av det följer naturligtvis att Donald Trump och hans anhängare tar det inträffade som ett bevis på att medierna ljuger.