Twitter stoppar utdelningen av den lilla blå ikonen

Twitter stoppar utdelningen av den lilla blå ikonen

En del konton anses lite viktigare än andra, eller så anser Twitter att det är lite viktigare att vissa Twittrare har verifierats. Det är konton med en lite blå ikon.

Frågan är då vad den blå ikonen egentligen står för?

Inte ens Twitter själva är säkra vilket till till en uppblossande skandal där Jason Kessler, arrangör av alt-right demonstrationerna i Charlottesville, Virginia, tyckte att det var helt rätt att kasta sig över offret Heather Heyer i sociala medier.

Heather Heter mejades ned av en nazistsympatisör som körde på henne med sin bil. Heather Heyer dödades vilket Kessler kommenterade med att hon var en “fat disgusting Communist”.

Blå ikon

Som synes så har Jason Kessler en blå ikon vilket Twitter har fått bitvis mycket hård kritik för. En företrädare för extremhögern, en förespråkare för våld som politisk metod och en person med uttalat rasistiska uppfattningar premieras.

Twitter själva har ibland kallat ikonen för en verifiering och ibland har den setts som en slags markering på att ett konto är lite mer framstående än andra. Twitter medger nu själva att gena processen med att utse vilka som ska få en blå ikon inte fungerar. Det är för oklart vad ikonen egentligen står för.

Twitter har därför beslutat att frysa hela processen, ta sig en titt på regelverket och sedan förklara vad ikonen står för.

Mackens Fråga: Vad tycker du om Registeele/Regice/Regirock raider?
Share This