Tvillingar lurar inte Face ID - de tränar Face ID

Tvillingar lurar inte Face ID – de tränar Face ID

Just nu fylls Youtube och andra videosajter med videor som visar hur tvillingar och syskon som är mycket lika varandra lyckas att “lura” Face ID men det är inte riktigt sanningen. De lär Face ID därför att det är så Face ID fungerar.

Det finns en inlärningsfunktion i Face ID. Annars skulle funktionen faktiskt inte fungera så bra som den gör. Face ID lär sig ditt ansikte, lägger till data om byter du glasögon och använder linser ibland så lagras lite nya data så att du fortfarande kan använda din iPhone X.

Lär

Våra ansikten förändras lite, gradvis och skulle Face ID vara för exakt så skulle det inte fungera. Det som nu tolkas som att det går att lura Face ID är i praktiken att två individer med mycket lika ansikten lär Face ID de små skillnaderna.

Är detta då ett problem?

Ja, om du har en elak tvilling och låter hen sitta och leka med din iPhone X.

Annars då?

Nej, eftersom Face ID inte går att lura med mindre än mycket små skillnader.

Apple

The probability that a random person the population could look at your iPhone X and unlock it using Face ID is approximately 1 in 1,000,000 (versus 1 in 50,000 for Touch ID). For additional protection, Face ID allows only five unsuccessful match attempts before a passcode is required to obtain access to your iPhone. The probability of a false match is different for twins and siblings that look like you as well as among children under the age of 13, because their distinct facial features may not have fully developed. If you’re concerned about this, we recommend using a passcode to authenticate.

Texten ovan är saxad från Apples egen dokumentation.

Så det du ser i de här videorna är hur byter mellan sina ansikten och hur Face ID tränas att kunna igen bådas ansikten. Det är faktisk så Face ID ska fungera, för att Face ID ska fungera.

Mackens Fråga: Hur snabbt brukar du uppdatera dina Apple-prylar?
Share This