Trump fortsätter att förneka att han känt till ryska kontakter

Trump fortsätter att förneka att han känt till ryska kontakter

Donald Trump fortsätter att förneka att han har fått information om ryska kontakter under sin presidentvalskampanj trots att det finns flera dokument som visar att både han och hans närmaste medarbetare känt till möten och brevväxling.

New York Times har gått igenom stora mängder dokument och dokumentation som visar att Donald Trump har fått direkt information om ryska kontakter. Det gäller öven Jeff Sessions, vice presidenten, som också förnekar att han känt till möten och brevväxling med ryska kontakter. Även när det gäller Sessions så finns motsägande uppgifter i det dokument som tidningen har gått igenom.

The special counsel, Robert S. Mueller III, unsealed his first charges Monday in a wide-ranging investigation into Russian attempts to disrupt the presidential election and whether anyone close to Mr. Trump was involved. Records in that case show that George Papadopoulos, a foreign policy adviser, had frequent discussions with Russians in 2016 and trumpeted his connections in front of Mr. Trump and Mr. Sessions.

Donald Trump har upprepade gånget sagt att han inte känt till några möten eller kontakter och Jeff Sessions har lämnat samma uppgifter, om sig själv och sin egen roll, inför kongressen.

Fake News

I flera månader så har främst CNN, Washington Post och New York Times avslöjat möten, telefonsamtal och brevväxling mellan representanter för den ryska regimen och Putin. Möten där nyckelpersoner både inom Trumps valkampanj och administrationen närvarat. Möten som alla inblandade inledningsvis förnekat men till slut medgivit att de har ägt rum sedan de blivit överbevisade.

Presidenten själv har använt Twitter för att förkasta och avfärda praktiskt taget all rapportering och kallat det för “Fake News”.

Det är noterbart i sammanhanget att de senaste uppgifterna har Trump inte twittrat om.

Mueller

Dokumenten ingår som en del av Robert Muellers utredning om huruvida Ryssland påverkat det amerikanska presidentvalet. Två personer har delgivits och har åtalats, Paul Manafort, före detta kampanjledare i Trumps valkampanj och rådgivaren George Papadopoulos. Det är den senare som informerat både Jeff Sessions och Donald Trump om ryska kontakter.

New York Times ger flera exempel på möten, där Trump deltagit, och där George Papadopoulos berättat att han har ryska kontakter som kan användas för att gräva fram komprometterande uppgifter om Hillary Clinton.

Efter avslöjandena så kräver nu flera demokrater att Jeff Sessions kallas till nya förhör inför kongressen.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This