Trump bör vara lite nervös

Trump bör vara lite nervös

Amerikanska medier rapporterar nu att Michael Flynns advokater har brutit med Vita Husets advokater. Det kan tolkas som att Flynn nu samarbetar med utredaren, Robert Mueller.

Det är New York Times som uppger att de två advokatgrupperna nu avbrutit kommunikationen med varandra. Det i sin tur kan tyda på att de nu delvis hamnat på olika sidor. Det finns nämligen en uppenbar anledning till att kommunikationen avbrutits – Flynn har börjat att samarbeta, eller i vart fall börjat att diskutera ett samarbete med Robert Mueller. Därmed skulle det vara oetiskt att fortsätta kommunicera med Vita Huset eftersom det är Vita Huset, bland andra som utreds.

A deal with Mr. Flynn would give Mr. Mueller a behind-the-scenes look at the Trump campaign and the early tumultuous weeks of the administration. Mr. Flynn was an early and important adviser to Mr. Trump, an architect of Mr. Trump’s populist “America first” platform and an advocate of closer ties with Russia.

Oroad

I en analys så skriver Washington Posts Callum Borchers att det finns skäl för Trump att vara oroad men inte panikslagen.

As The Washington Post’s Carol D. Leonnig and Rosalind S. Helderman pointed out in their report on Flynn’s move, “even if Flynn has begun discussions with Mueller’s office, there is no guarantee he will ultimately reach a deal with prosecutors.” Mueller might demand more information than Flynn is willing to give or Flynn’s knowledge might prove unworthy of favorable treatment by Mueller. It’s hard to know whether a deal involving Flynn could hurt Trump when we don’t know whether there will be a deal at all.

En annan som uttalat sig i ämnet är Norm Eisen, rådgivare åt Barack Obama och en person som känner Robert Mueller, den förre chefen för FBI.

 

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This