Trump bevisar vilken politisk amatör han är

Trump bevisar vilken politisk amatör han är

Den demokratiske senatorn Al Franken har anklagats, och erkänt, sexuella trakasserier riktade mot Leeann Tweeden 2006. Något som fått Donald Trump att reagera snabbt med inlägg på Twitter.

Förutom den mycket snabba reaktionen, ni kanske kommer ihåg att det tog Trump flera dagar att kommentera rasistattacken där en ung kvinna mördades i Charlottsville, så sätter Trumps twittrande fokus på honom själv. Under presidentvalskampanjen framkom en ljudfil där Trump beskriver hur han anser sig kunna undan med sexuella övergrepp därför att han är rik och framgångsrik.

Debatten

I sammanhanget är det naturligtvis helt fel att prata i termer som strategi och taktik. Debatten om övergrepp, trakasserier och sexuella brott som begås mot kvinnor är alldeles för viktiga för det. Det är dessutom en alldeles nödvändig debatt för att få stopp på mäns övergrepp.

Trumps reaktion och twittrande visar dock, med skrämmande tydlighet, hur politiskt naiv den amerikanska presidenten faktiskt är. Hans twittrande visar också hur snabbt han reagerar, hur lite han tänker efter och hur svår han de facto är att styra för rådgivarna.

Det är ett exempel av många hur Trump skriver först, pratar först och tänker sedan. Ett på sätt och plan farligt sätt att hantera frågor mot bakgrund av att han innehar västvärldens mäktigaste ämbete.