Ta uppgifter om Apples streamingservice med en nypa salt

Ta uppgifter om Apples streamingservice med en nypa salt

Amerikanska CNBC gör gällande att Apple har planer på att lansera en ny streamingservice under nästa år, 2018, men ta rapporten med en nypa salt. Den bygger på ett analysföretag slutsatser.

Uppgifterna är allt annat än nya. Vi har hört rykten om en streamingstjänst från Apple sedan flera år tillbaka. Det är inte så att uppgiftena i sig, innehållet är helt uppåt väggarna utan snarare tidpunkten, redan nästa år.

Apple could launch a video subscription product next year, while Netflix could be forced to introduce new pricing plans, one analyst firm has predicted.

Tech analysts at CCS Insight released their 12th annual set of predictions about the industry on Wednesday.

CNBC

När det gäller analytiker så har ryktesfloran runt iPhone X visats hur fel de faktiskt ofta har, det inkluderar Ming-Chi Kou som länge höll fast vid att Apple jobbade på ett behålla Touch ID under den nya OLED-skärmen i iPhone X. Ming-Chi Kou höll också fast vid att det skulle råda en skriande brist på iPhone X och att Apple inte skulle komma ifatt förrän nästa år. Redan nu är leveranstiderna nere i 2-3 veckor vilket visar att analytikerna ofta, påfallande ofta har fel när det handlar om Apple.

Programkatalog

Ska Apple lyckas med en lansering av en egen streamingtjänst så krävs en hyggligt tilltagen programkatalog vid starten och Apple själva har ett minst sagt tunt eget material att bidra med. Alltså krävs omfattande avtal med andra leverantörer och i tider då Disney går sin egen väg med en egen tjänst så torde det bli svårt att exempelvis knyta till sig filmer från Pixar, ett bolag som Steve Jobs var delägare i innan Disney tog över.