Seger för EFF mot patenttroll

Seger för EFF mot patenttroll

Electronical Frontier Foundation publicerar då och då “Stupid Patent of the Month” och när Global Equity Management (SA) pekades ut ich sedan försökte tvinga EFF att ta bort artikeln från sin hemsida så slog EFF tillbaka med en stämning.

EFF hävdade att de var fria, under skydd av konstitutionen, att skriva och framför sina åsikter. Stämningen lämnades in till Australiensisk domstol och nu har domstolen avkunnat dom vilken är en seger för EFF.

Plocka bort

Anledningen till att rättssalen landade i Australien var att Global Equity Management (SA) bedömde att Australien har ett svagare yttrande- och tryckfrihetsskydd och förhoppningen var att EFF skulle tvingas att plocka bort texten och Global Equity Managements (SA) namn. Inledningsvis så lyckades också Global Equity Management (SA) att få ett domstolsbeslut på att texten skulle plockas bort vilket ledde till att EFF slog tillbaka med en stämning.

Opsahl said a case like this underscores “the very purpose of the SPEECH ACT” – to deter “defamation tourism,” a practice in which entities obtain injunctions that would not be allowed under U.S. law by litigating in countries with weaker constitutional safeguards.

Had the Australian injunction been allowed to stand, Opsahl said EFF and other American speakers would “have to worry that even if what you’re doing is completely protected under the U.S Constitution, that someone could turn to a law anywhere else in the world, find something more restrictive and use it to get an unconstitutional restriction.”

Courthouse News

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This