Pokémon GO leder till fler trafikolyckor

Pokémon GO leder till fler trafikolyckor

Pokémon GO kan leda till fler trafikolyckor, till och med dödsolyckor visar en ny studie.

Niantic har försökt att stoppa eller försvåra spelandet i och från bil medan du kör men en ny studie visar att antalet olyckor ökar i korsningar där det finns ett Pokéstop eller ett så kallat gym.

I studien så har 12 000 olyckor i Tippecanoe County, Indiana, USA gåtts igenom och granskats och speciellt har antalet olyckor för och efter lanseringen av Pokémon GO gjorts i kombination med en kontroll av var Pokétops och gym placerats.

While the incidence of traffic accidents increased across the county after Pokémon Go‘s introduction, that increase was a statistically significant 26.5 percent greater at intersections within 100 meters of a Pokéstop, compared to those farther away. All told, across the county, the authors estimate 134 extra accidents occurred near Pokéstops in the 148-day period immediately after the game came out, compared to the baseline where those Pokéstops didn’t exist. That adds up to nearly $500,000 in vehicle damage, 31 additional injuries, and two additional deaths across the county, based on extrapolation from the accident reports.

Ars Technica

Kör inte och spela

Oavsett hur studien tolkas så sätter den fingret på ett gammal och känt problem – när du kör bil så fokusera på bilkörningen och ingenting annat.

I många länder så är det strikt förbjudet att använda en mobiltelefon, utan handsfree i bilen. Du får inte ens hålla telefonen i handen medan du kör. Sverige har valt en mjukare men också mer luddig linje där du kan dömas/bötfällas om du orsakar en olycka medan du använder din telefon eller om du helt enkelt kör illa.

Så, även om du tycker att det är en moralisk pekpinne eller inte – ska du snurra på ett gym eller Pokéstop som du kör förbi, parkera först, säkert, innan du plockar upp din telefon.

Det finns ett skäl till att det finns en tydlig varning i spelet och det finns ett lika fullgott skäl till att du också förväntas vara passagerare om du spelar med du sitter i en rullande bil.

 

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This