Pokémon GO: Är det en förändring som vi ser?

Pokémon GO: Är det en förändring som vi ser?

Niantic har inte gjort sig kända för att vara särskilt utåtriktade. Tvärtom så kommunicerar Niantic sparsamt med alla sina spelare. Niantic har gjort det i vart fall, för nu ser vi en förändring.

Pokémon GO Travel and the Global Catch Challenge är en resa med bloggare och en utmaning för oss som spelar. Tävlingen har kommunicerats snabbt och dessutom med återkommande uppdateringar via Twitter.

I skrivande stund så har 1.5 miljarder nivån passerats vilket betyder dubbelt upp av XP och Startdust.

Testats

De senaste uppdateringarna drogs tillbaka då det visade sig att de helt enkelt innehöll för många buggar. Niantic började om och nu finns det tecken som tyder på att den kommande uppdateringen faktiskt har testats av Niantic mer grundligt än tidigare.

Lägg sedan till förändringar i raidsystemet och förändringar i det som kallas Ex Raid – där spelarnas åsikter tagits tillvara. Niantic har lyssnat. Raiderna, belöningssystemet har gjorts om och som sagt – de hårt kritiserade Ex Raiderna har gjorts om i stort sett på varenda enskild punkt där spelare har kritiserat systemet med exklusiva inbjudningar. Nu ska de spelar mycket premieras liksom de som tagit sig högt upp bland nivåerna. Precis det många spelare efterlyst.

Tecken

Det är en serie tecken som pekar åt ett och samma håll – Niantic har börjat att kommunicera och bry sig om sina spelare. Huruvida det är beständigt, om det verkligen är en radikal ändring till det bättre återstår att se.

Det är inte en dag för tidigt i så fall.

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This