Nu kan du fånga shiny Shuppet och shiny Bannette i Pokémon GO

Nu kan du fånga shiny Shuppet och shiny Bannette i Pokémon GO

Nu kan du fånga shiny Shuppet och shiny Bannette i Pokémon GO

Nu kan du fånga shiny Shuppet och shiny Bannette i Pokémon GO

I raden av så kallades shiny Pokémons finns nu även Shuppet och Bannette i spelet. Det gör att du kan fånga Magic Karp, Pikachu, Duskull, Dusclops, Shuppet och Banette och Sableye.

Shiny betyder ingenting annat än att figuren är långt mera ovanlig och att den har en annan färg. Det finns inga säkra uppgifter men bland andra PokemonGoHub hävdar att statistisk så ska det finnas en shiny per 256 Pokémons av samma sort. den statistiken gäller de senaste, Shuppet, Duskull, Sableeye och de övriga.

När det gäller Magic Karp och Pikachu så är siffrorna mer osäkra. Det finns uppgifter på runt en per 4 000 Pokémons och uppgifter som hävdar att det handlar om en per 8 000 Pokémons. Oavsett vilket – de är ovanliga.

Varför

Uttrycket “Shiny” började först användas som en beskrivning av det gnistrande och det ljus som visas när en Pokémon utvecklas. Så småningom plockades ordet upp av the Pokemon Company och ingen har egentligen en bra förklaring på varför de finns – förutom då att de är eftertraktade därför att de är så ovanliga.