Niantic får kritik för Ex Raids

Niantic får kritik för Ex Raids

Niantics Ex Raider får nu allt hårdare kritik, i första hand från de som ännu inte har fått någon inbjudan men också från mängder av andra spelare som är frustrerade över att de inte förstå hur urvalet görs.

Ex Raiderna kallas “field tests” och det har skickats ut inbjudningar i omgångar. Räknar jag rätt så är det den tredje testen som nyligen gjordes här i Skellefteå och nu har nya inbjudningar gått ut på flera platser i USA inför den 26 november. Även i Stockholm så har inbjudningar gått ut till spelare som förstår allt mindre vad det är som testas och varför.

[–]dubsac5150 3 poäng

I am getting truly frustrated with Niantic and this whole process. I play every day. I raid every day. I have won 300+ raids and spent a few hundred bucks on the game. Meanwhile I can’t get an EX raid pass while others are on their 5th.

If Mewtwo goes away and I don’t get a chance to fill my Pokedex (only missing Mewtwo and regionals) I will delete the game and submit complaints through the Android Play Store asking for refunds. I am spending money on a game to achieve something that the game developer isn’t giving me a chance to obtain.

På reddit och i andra forum så växer kritiken och de långa diskussionstrådarna.

[–]gui_giMYSTIC – 37 1 poäng

I’m getting pretty bummed that I still don’t have a pass. 100+ Legendary raids done, around 70 of the normal ones, level 37, still waiting for it. Meanwhile, people in my city who are below level 30 have gotten invited to 2 EX Raids. I don’t get it, and he’s the only one I’m missing to complete my regional dex.

Urvalet, syftet och det faktum att du som spelare inte kan påverka inbjudningarna är det som kritiseras mest.