Litar Trump mer på Putin än sin egen underrättelsetjänst?

Litar Trump mer på Putin än sin egen underrättelsetjänst?

Frågan om vilka Donald Trump egentligen litar på, Putin eller sin egen underättelsetjänst, har återigen blivit aktuell efter nya uttalanden av Trump. Det var efter möten med Vladimir Putin som Trump kommenterade det som sagts och bland uttalandena så sa Trump arv Putin verkade uppriktig och att den ryske presidenten förnekade all inblandning i det amerikanska presidentvalet.

Det är inte första gången som Trump halkat med orden och där han uttrycker misstro mot sina egna underrättelseorganisationer. När uppgifterna presenterades första gången, och samtliga underrättelseorganisationer, presenterade en enhetlig bild så uttryckte Donald Trump sitt tvivel och kallade även uppgifterna för “löjliga” i en intervju med Fox News.

CNN

The Independent

Kritik

Trumps kritik mot CIA, NSA, FBI, andra underrättelseorganisationer och polisorganisationer är inget nytt. Han har kritiserat både analyser, slutsatser och organisationerna i sug vid flera tillfällen, inte minst på Twitter.

Litar på Putin

Efter det senaste mötet med Vladimir Putin så drog Donald Trump återigen på sig kritik sedan han sagt att han uppfattat Putin som uppriktig i sina förnekanden att Ryssland skulle ha försökt att påverka det amerikanska presidentvalet.

New York Times

Trump har sedan dess försökt att tona ned sina egna kommentarer men kritiken är trots det hård.

CNN

En amerikanska president uttrycket tvivel mot sin egen underrättelsetjänst och säger också att att han uppfattar en före detta KGB-officer (Putin) som uppriktig.

Den förre CIA-chefen John Brennan och den förre James Clapper riktar mycket hård kritik mot Donald Trump i en intervju med CNN.

CNN

Washington Post

Brennan och Clapper går så långt i sin kritik att de menar att Trump låta sig duperas av Putin och att han mer eller mindre gjort sug till ett redskap för ryssarna.

Så frågan kvarstår – vilka litar Trump på, sin egen underrättelsetjänst eller Putin?

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This