Kvinna försökte lura Washington Post

Kvinna försökte lura Washington Post

Washington Post har avslöjat ett försök att lura tidningen att publicera en falsk artikel. En kvinna som kontaktade tidningen med sensationella uppgifter om en republikansk senatskandidat visar sig komma från en organisation som använder tvivelaktiga metoder riktade mot medier.

Kvinna kontaktade tidningen och presenterade en historia om att hon hade haft ett förhållande med Roy Moore, republikansk senatskandidat. Moore anklagas nu av flera kvinnor för sexuella övergrepp och trakasserier. Anklagelser som han nekar till att ha begått.

Enligt kvinnan så blev hon gravid som 15-åring och genomförde då en abort.

 Bluff

Tidningen granskade kvinnans uppgifter och blev också misstänksamma då hon upprepade gånger ville veta hur tidningens reportrar trodde att hennes uppgifter kunde påverka det kommande valet.

Tidningens reportrar kontrollerade hennes uppgifter och såg henne också gå in i ett kontor som tillhör organisationen Project Veritas. Det är en organisation som gjort sig kända för att närma sig medier med olika historier och med dold utrustning spela in det som sägs. Inspelningarna används sedan för att bevisa den egna tesen att journalister vinklar och har en egen agenda.

Washington Post

Bluffen avslöjades men vare sig organisationens grundare James O´keefe eller kvinnan vill svara på några frågor.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This