Kort test av nya Firefox

Kort test av nya Firefox

Firefox för iOS har uppdaterats med ett nytt utseende, en ny design.

Det hade kunnat vara ett alternativ till inbyggda Safari om Mozilla hade gjort två saker:

. Börjat att kommunicera

. Åtgärdat sedan länge anmälda buggar

Omöjligt

Fortfarande har buggen som gör det omöjligt att använda en en annan sökmotor än Google om du väljer svenska som språk inte åtgärdats. Använder du engelska som språk så finns valet att byta sökmotor där men inte om du byter till svenska som språk.

Jag har anmält denna bygg flera gånger och förgäves försökt få någon slags respons från Mozilla men förgäves. Mozilla har ett konto på Twitter men ingen tycks vara intresserad av att kommunicera via det. I alla fall inte med mig. Nu hade jag med lätthet kunnat leva med det om buggen hade åtgärdats. Det har den inte i den här versionen heller.

Det gör att Firefox är helt utesluten som webbläsare för mig.