iPhone X: Macken testar kameran

iPhone X: Macken testar kameran

iPhone X har en ny kamera, en bättre kamera och en bättre bildprocessor. Macken har testat kameran i riktigt dåliga ljusförhållanden för att se vad den går för.

iPhone X har dubbla 12 MegPixel-kameror, truedepth-funktion och en digital 10 gångers zoom för bilder och 6 gånger för video. Apple lovar att den nya kameran med sina nya processorer ska vara ännu bättre än föregångarna i dåligt ljus.

iPhone X

Det du inte ser på bilderna är att det ligger ett duggdis i luften. Det regnar i det närmaste och det är ett fåtal skarpa ljuspunkter som ger allt ljus. Det är för att uttrycka det enkelt riktigt svåra ljusförhållanden.

iPhone 7 Plus

Skillnaderna är inte stora men de finns där. Kom då ihåg att iPhone 7 Plus har en i sammanhanget fantastiskt bra kamera med tanke på att den faktiskt sitter i em mobiltelefon. Tittar du lite noga så ser du högre kontrast i iPhone 7 Plus-bilderna. Det är lite mindre bilddata, lite mindre detaljer så Apple ljuger inte – en bra kamera har blivit ännu bättre i iPhone X.

Porträttläget

Jag har även testat porträttläget och den nya funktionen med olika former av ljus som just nu fri betastadiet. Porträttläget fungerar utmärkt men den na funktionen där du kan prova olika ljus, studioljus, är som sagt i betastadiet och det syns ibland när du vill mörklägga all omgivning. En del områden blir inte mörka och det fungerar inte fullt ut, alltid. Nu ska ingen skugga falla även Apple över det. Funktionen är som sagt en betaversion därför återkommer jag med en test när funktionen är färdig.

Sammanfattning

Den nya kameran i iPhone X är snäppet vassare än den bästa föregångaren, iPhone 7 Plus, och du kan se det. En riktigt bra kamera har blivit ännu bättre och du kan ta bilder med ännu högre upplösning, i ännu sämre ljus och det är en kamera som ligger nära de resultat du bara kan få med en väsentligt mycket dyrare system kamera.