iPhone X: Batteritiden

iPhone X: Batteritiden

Batteritiden, en ständigt återkommande och viktig fråga. Så hur bra batteritid har då iPhone X under flitigt användande?

Apple säger själva att iPhone X har två timmar bättre batteritid än iPhone 7. Notera att alla angivelser nedan är “upp till”.

Taltid: 21 timmar
Surftid: 12 timmar
Video: 13 timmar
Ljud: 60 timmar

Siffrorna ovan är Apples egna, officiella siffror. Erfarenhetsmässigt så brukar Apples egna siffror vara i underkant, både vad gäller iPhone, iPad och datorer.

Dagligt bruk

Jag brukar aldrig bry mig särskilt mycket om batteritiden under de första dagarna, den första veckan. För det första så pillar du oftare på din nya telefon och för det andra så ska databaser byggas upp, saker ska indexeras och data ska laddas ned. De första dagarna så brukar en ny iPhone ha sämre batteritid. Det är sedan batteritiden ska utvärderas.

Jag spelar Pokémon GO och kan jämföra batteritiden med iPhone 7 Plus som har bra batteritid. Efter några dagars spelande så kan jag konstatera att iPhone X knappast har sämre batteritid, snarare tvärtom. Mäter jag, vilket blir en något subjektiv bedömning, så handlar det om 15-25 procent bättre batteritid. Kom då ihåg att Pokémon GO har uppdaterats under testperioden och det kan finnas skillnader i hur jag har spelat.

Generellt

Generellt så är det i alla fall mitt rätt bestämda intryck att iPhone X har bättre batteritid än iPhone 7 Plus. Det är inga dramatiska skillnader utan det handlar om 5-15 procent, på ett ungefär och utslaget under en hel dags användande.

Jag har även testat snabbladdningsfunktionen med laddaren till min MacBook Pro och kan konstatera att det går avsevärt mycket snabbare och att Apples uppgifter om att du får upp batteriet till runt 50 procent på en halvtimme stämmer.

Trådlös laddning

I en kommande artikel så kommer jag att berätta mer om den trådlösa laddningsfunktionen. Här vill jag testa lite till och i texten så kommer jag också att berätta vilken laddplatta jag valt och hur det fungerar.

 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This