iOS 11 passerar 52 procent

iOS 11 passerar 52 procent

iOS 11 finns nu installerat i mer än 52 procent av alla enheter ute på nätet och det är siffror som kommer från Apple. genomslaget för iOS 11 är långsammare än för föregångarna men et kan delvis förklaras av en senare lansering av nya iPhone modeller.

Jämförs siffrorna för iOS 11 med iOS 10 så ligger den senaste versionen av Apples mobila operativsystem runt 14 procent efter. Det kan alltså delvis förklaras av att årets modeller av iPhone lanserades ett par veckor senare än föregående versioner. Nya iPhone X lanserades över en månad senare än normalt, i början av september.

Android

Jämförs siffrorna för genomslaget för iOS med Android är så skillnaden påtaglig. Android Oreo släpptes en vecka före iOS 11 och första siffror visar på ett genomslag på 0.2 procent.