Idag släpps iPhone X och Mackens nya artikelserie startar

Idag släpps iPhone X och Mackens nya artikelserie startar

Idag släpps iPhone X och Apples nya modell kommer att finnas i begränsade mängder i Apples butiker och hos återförsäljare.

Jag kommer att dela upp min recension i två delar – en första rapport med de första intrycken och sedan kommer jag att skriva en daglig rapport under en vecka för att ge en bild av hur den nya telefonen fungerar i dagligt bruk, under en längre period.

Innerligt illa

Jag tycker innerligt illa om de “pappersrecensioner” som inte minst kvällstidningarna ägnar sig åt. Recensioner som i bästa fall bygger på att skribenten har fått hålla i den nya modellen i handen under några minuter men som alldeles för ofta bara bygger på produktblad och teknisk information.

Så, räkna inte med att jag kommer att vara först med något omdöme eller betyg. Räkna inte med att hag kommer att komma in som tvåa, trea eller ens fyra.

Det kommer en första text med de första intrycken och sedan så kommer som sagt en mer djuplodande artikelserie under sju dagar.

Tester

Jag kommer naturligtvis att testa Face ID och även den nya kameran, förutom hur appar, tjänster och funktioner faktiskt fungerar i dagligt bruk.

Går allt som planerat så kommer jag att ha min nya iPhone X i handen ungefär när du sitter och läser detta. Den första delen kommer i så fall klockan 13.00 (den kommer då) och sedan blir det ett avsnitt varje dag i en vecka framåt.