Har Niantic skruvat ned antalet Legendarys?

Har Niantic skruvat ned antalet Legendarys?

Sedan Raikou flyttats till Europa i Pokémon GO så ser det ut som att Niantic har skruvat ned antalet “spawns”. Sedan Raikou dök upp vid månadsskiftet så är det betydligt färre Raikou som dyker upp i en jämförelse med Entei och Suicuno.

Nu har jag förvisso bara underlag för Skellefteå att jämföra med men jag har noterat antalet raider, antalet spawns ända tillbaka till då fåglarna fanns med i spelet och det är en märkbar nedgång av antalet.

Minskning

I Skellefteå finns, om jag räknat rätt, 22 gym. När Entei fanns i Europa så dök det upp 5-10 Entei vid olika gym, per dag. Siffran var ungefär densamma för Suicuno, vissa dagar till och med något högre.

Nu när Raikou har lanserats i spelet så handlat det hittills handlat om 4-6 “spawns”. En tydlig minskning. Detsamma gäller T4 och T3 raider som minskat med 30-40 procent, dagligen.

Dubbelraider

Det minskade antalet gör också att det blir svårare att kombinera ihop dubbelraider, två raider inom 30 minuter för att de ska rymmas på ett och samma Lucky Egg.

Raiderna ligger helt enkelt för långt isär.

Jag kan bara gissa när det kommer till varför Niantic nu ser ut att ha skruvat ned antalet Raikou. Det kan handla om att antalet spelare blivit färre men mot det talar logik som säger att det knappast kan bli fler spelare med färre raider. Då kommer det att säljas färre raid-pass, färre bollar och det är det Niantic levde på.

Ersatt

Det kan handla om att Niantic nu ser att alltfler spelare snabbt samla poäng och att raiderna nu till stora delar ersatt det tidigare spelandet där du gick, kläckte ägg och försökte att ta över ett och annat gym. Mot det talar samma logik. Niantic borde rimligen sälja mindre i sin butik med en återgång, delvis, till det gamla sättet att spela.

Det kan också vara en test där Niantic vill se om antalet spelare minskar med färre raider eller om det kanske tvärtom lockar ut fler spelare.

Oavsett vilket – det dyker just nu upp färre Raikou i Pokémon Go i en jämförelse med föregångarna.