Face ID klarar (inte) utmaning med tvillingar

Face ID klarar (inte) utmaning med tvillingar

När Apple visade upp iPhone X med Face ID så sades det att inte ens tvillingar skulle lyckas att lura den nya funktionen. Nya tester visar att Apple inte har riktigt rätt. Face ID går att lura med tvillingar.

iPhone X kommer att ha Face ID som bekant, en säkerhetsfunktion som ersätter Touch ID och som ska vara betydligt säkrare. I Business Insiders test så lyckades tvillingar inte lura Face ID.

Tester

Apple har gjort mycket omfattande tester av Face ID och använt makeup, mycket verklighetstrogna masker som skapats av professionella maskörer som annars jobbar åt filmindustrin. Apple har även gjort omfattande tester med enäggstvillingar för att säkerställa att Face ID är en säker lösning.

Business Insider

Lurad

Mashable gjorde samma test med två par tvillingar och i den testen så kunde Face ID fås att låsa upp telefonen.

För säkerhets skull, är du enäggstvilling och är du mycket lik din bror/syster – lämna inte din iPhone X obevakad. Vi andra kan slappna av, såvida vi inte har en dubbelgångare där ute.

Sannolikheter

Det här är en fråga om statistiska sannolikheter, vilket även Apple medger. Det finns en chans på miljonen att någon annans ansikte kan låsa upp din iPhone X, teoretiskt. Tro nu inte att dina fingeravtryck är bättre. De är de inte. Tvärtom så kan fingeravtrycksläsare luras en gång på några hundra tusen. Det är alltså inte fel vare sig på ditt ansikte eller dina fingeravtryck. Det är unika, utan det är tekniken som inte är tillräckligt exakt.

Mackens Fråga: Vad tycker du om Registeele/Regice/Regirock raider?
Share This