Det du bör veta om OLED-skärmar

Det du bör veta om OLED-skärmar

Apple har som bekant valt en OLED-skärm i sin iPhone X. Det är en skärmtyp som har fördelar men det finns en del nackdelar också med tekniken som du bör kunna till.

OLED-skärmar kan göras tunnare och de drar mindre batteri i kombination med bättre skärpa och upplösning. Färgerna brukar kunna återges mer mättade och med högre kvalitet.

Det är några av fördelarna.

Nackdelarna

Nackdelarna är att en OLED-skärm kan skifta något i för beroende på betraktningsvinkel. Vinklar du skärmen i iPhone X något så kan du se ett visst färgstick, blått eller lite grönt. det är helt normalt när det gäller OLED-tekniken.

If you look at an OLED display off-angle, you might notice slight shifts in color and hue. This is a characteristic of OLED and is normal behavior.

Du kan också i undantagsfall drabbas av det som kallas “burn-in”. Ligger en bild på länge så kan den brännas in i skärmen.

With extended long-term use, OLED displays can also show slight visual changes. This is also expected behavior and can include “image persistence” or “burn-in,” where the display shows a faint remnant of an image even after a new image appears on the screen. This can occur in more extreme cases such as when the same high contrast image is continuously displayed for prolonged periods of time. We’ve engineered the Super Retina display to be the best in the industry in reducing the effects of OLED “burn-in.

Apple

Kända baksidor

De här baksidorna med OLED är kända sedan länge och det spelar ingen roll vilken tillverkare du väljer – det är ett problem med skärmtypen och inte ett problem med iPhone X eller något annan telefon som använder OLED- Däremot så kan problemen förvärras av bristande eller slarvig kalibrering vilket varje enskild tillverkare står för.

I Apples fall och när det gälla iPhone X så har den skärmen fått absolut högsta betyg av Display Mate i en grundlig test.