Därför ska du uppdatera, nu

Därför ska du uppdatera, nu

Gårdagskvällen långa rad med uppdateringar av iOS, macOS, watchOS och tvOS innehåller inte bara buggfixar utan också flera mycket viktiga säkerhetsuppdateringar.

Nyligen upptäcktes ett säkerhetshål i WPA2, det protokoll som används för trådlösa uppkopplingar, Wi-Fi. Även om det inte är helt enkelt så kan en uppkoppling kapas och du kan bli av med viktig information. Tisdagens uppdateringar av Apples olika operativsystem åtgärdar denna bugg.

macOS

En bugg som gör det möjligt att komma över information med hjälp av en thunderbolt-enhet har åtgärdats. Metoden har visats av säkerhetsforskare och den går att använda för att komma över information som borde vara skyddas av krypteringen i AFPS, Apples nya filsystem.

En bugg i Quicktime som skulle ha kunnat exploateras för att kunna exekvera kod är åtgärdad.

I listan över åtgärdade buggar så finns fler allvarliga och kritiska fel som åtgärdas.

About the security content of macOS High Sierra 10.13.1

iOS 11.1

En bugg som gör det möjligt att krascha en process med en speciellt preparerad textfil har åtgärdats liksom en bugg som gör det möjligt att komma åt bilder från lås-skärmen.

About the security content of iOS 11.1

tvOS 11.1

About the security content of tvOS 11.1

Säkerhet

Även om listorna och de tekniska beskrivningarna som du hittar via länkarna ovan kan te sig en smula svårbegripliga så handlar det i flera fall av allvarliga och kritiska buggar som nu har åtgärdats. Det är buggar som kan leda till att processer kraschas och sedan kan farlig kod köras på en sårbar enhet, för att ta ett exempel. Det handlar om buggar som gör det möjligt att komma åt foton och annan information direkt via låsskärmen i din iPhone eller iPhone för att ta ett annat exempel.

Prestanda

macOS och iOS innehåller vidare flera prestandaförbättrande uppdateringar liksom watchOS vilket bör innebära att versionerna kräver lite mindre resurser än de tidigare versionerna. Har du exempelvis haft lite batteriproblem så kan det vara väl värt att uppdatera till de nya versionerna.

Emojis

De nya versionerna innehåller även drygt 70 nya emojis, ikoner som du kan använda för att visa hur du känner dug, mår och tonen i det du vill kommunicera.

Så har du inte uppdaterat ännu, gör det nu.