Falska konton gav stöd till FCC

Falska konton gav stöd till FCC

Falska konton gav stöd till FCC

En genomgång av språklig analys av alla de kommentarer som givit stöd till FCC för att riva upp skyddsregler för nätneutraliteten är sannolikt falska. Det är kommanterar skapade av script och botar.

Det är bloggen Hackernoon som fått igenom miljontals kommentarer som publicerats till stöd för FCC. De flesta av dem är antingen skapade med stulna identiteter, script eller så kacklade boots, automatiska script.

Hackernoons slutsatser stöds av åklagarmyndigheten i New York som också har kunnat konstatera att merparten av det stöd som FCC har fått kommer från stulna identiteter.

NY Attorney General Schneiderman estimated that hundreds of thousands of Americans’ identities were stolen and used in spam campaigns that support repealing net neutrality. My research found at least 1.3 million fake pro-repeal comments, with suspicions about many more. In fact, the sum of fake pro-repeal comments in the proceeding may number in the millions. In this post, I will point out one particularly egregious spambot submission, make the case that there are likely many more pro-repeal spambots yet to be confirmed, and estimate the public position on net neutrality in the “organic” public submissions.¹

Hackernoon

Språk

Analysen har gjorts bland annat genom att studera det språk och de uttryck som används i de flaska kommentarerna. Analysen visar att även 1.5 miljoner av de stödjande kommentarerna är falska.

 

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.