WPA 2-buggarna: Det här kan du göra för att skydda dig

WPA 2-buggarna: Det här kan du göra för att skydda dig

WPA 2 har allvarliga säkerhetsbuggar och det finns ingenting du kan göra för det kommer till problemet med det protokoll som används men du kan trots det skydda dig och din uppkoppling.

Jag tänker inte ge mig in i en diskussion om sannolikhet eller hur stor eller liten risk det är att du, jag eller någon annan drabbas. Här är några enkla råd för att skydda dig och din uppkoppling tills WPA 2 och din router har åtgärdats.

Av den information som framkommit så är Android och Linux mest sårbara då en attack mot dessa två operativsystem uppges vara enklast att genomföra. De goda nyheterna är att buggarna ska vara möjliga att åtgärda. Tills dess så finns det saker som du kan göra för att försvåra att du åker dit och drabbas.

VPN

Har du en VPN-klient så aktivera och använd den, alltid, och på alla typer av uppkopplingar. Du kan ladda ned och använda Operas VPN-lösning, som är gratis i din iPhone och iPad. Kasta dig inte heller första bästa VPN-leverantör som erbjuder gratis VPN. Välj en stor, seriös leverantör istället och betala en slant för den tjänst de erbjuder.

Undvik öppna nät

Undvik alla öppna nätverk, hotell, caféer och liknande.

https

Försök att alltid använda https, krypterade och skyddade anslutningar till webbplatser. Alltfler webbplatser har installerat det som kallas SSL-certifikat (Macken har det sedan en tid tillbaka) vilket gör att du kan, och bör, använda https.

Sladd

Använd sladd för att koppla upp dig om du kan. Buggen kan exploateras över wi-fi, trådlöst.

Avvakta buggfixar

Håll koll på meddelanden och nyheter från Apple. Det lär komma uppdateringar inom kort och i så fall håll utkik efter uppdateringar för Time Capsule och AirPort Extreme/Express.

 

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This