Vita Huset skakade av åtalen

Vita Huset skakade av åtalen

Utåt så håller Trump en trotsig och aggressiv ton men inne i Vita Huset så är administrationen skakad. Robert Mullers utredning tenderar till att komma allt närmare presidenten och Vita Huset.

Washington Post har kartlagt reaktionerna i Vita Huset sedan åtalen mot Paul Manafort och George Papadopoulos. Manafort var Trumps kampanjledare men det är inte det åtalet som är den tydligaste indikationen på kontakter mellan Putins Ryssland och Trump-administrationen. Det är åtalet mot George Papadopoulos, oavlönad politiskt rådgivare.

“The walls are closing in,” said one senior Republican in close contact with top staffers who spoke on the condition of anonymity to speak candidly. “Everyone is freaking out.”

Washington Post

Berätta

Rädslan inom administrationen handlar om vad trion åtalade nu kan komma att berätta för utredaren Robert Mueller och vilka åtal som är att vänta. Den förre FBI-chefen har sett till att samla ett team som inte avslöjar någonting om hur utredningen drivs och bara i undantagsfall så har information nått ut, utanför kretsen av utredare.

Trump själv försöker vända bort fokus på åtalen och utredningen och efterlyser nu utredningar om både Hillary Clinton och Barack Obama samtidigt som han lanserar nya konspirationsteorier som inkluderar “fake news”, demokraterna och att alla är så taskiga mot honom för att uttrycka det något förenklat.

Inne i Vita Huset så har Trump ringt sina advokater upprepade gånger när han inte suttit framför tv:n och twittrat ilsket.