Uber plockar bort privat API i sin app

Uber plockar bort privat API i sin app

Uber tillhör de mycket få företaget och utvecklare som fått tillstånd av Apple att använda ett eget API för att kunna tillföra funktioner i sin App. Detta privata API skulle kunna ha använts för att spela in en användares iPhone-skärm.

Detta API uppmärksammades först av säkerhetsforskare på Twitter:

Apple Watch

Det här till undantagen att en utvecklare tillåts att använda ett eget API; en uppsättning funktioner. Apple är normalt mycket restriktiva med sådana funktioner. Uber har fått ett undantag för att kunna generera kartor och sedan överföra dem till tidiga modeller av Apple Watch.

Funktionen skulle också kunna användas för att spela in skärmen på en iPhone, utan att användaren vet om det. Dock ska understrykas att det inte finns några bevis eller uppgifter om att Uber skulle ha använt funktionen på det sättet.

Uber har nu meddelat att de privata funktioner kommer att plockas bort i appen.