Trumps rådgivare ljög för FBI

Trumps rådgivare ljög för FBI

En av Donald Trumps rådgivare, George Papadopoulos, har erkänt att han ljugit om sina möten och kontakter med Ryssland, skriver New York Times.

Enligt tidningen så ska George Papadopoulos ha träffat företrädare för den ryska regimen sedan han fått veta att Ryssland ska ha komprometterande uppgifter om Hillary Clinton. Uppgifterna om Hillary Clinton ska komma från de mail som stals i samband med ett intrång i det demokratiska partiets datorsystem. Ryssland pekas ut som skyldiga till det intrånget av amerikanska myndigheter. Mailen med tillhörande dokument publicerades sedermera av Wikileaks.

Möte

Redan i april 2016 så ska George Papadopoulos försökt att få till ett möte mellan Trumps kampanjstab och höga ryska tjänstemän.

The professor whom Mr. Papadopoulos met was not identified in court documents. The professor introduced Mr. Papadopoulos to a woman identified as a relative of the Russian president, Vladimir V. Putin, and to someone in the Russian Ministry of Foreign Affairs. Mr. Papadopoulos repeatedly tried to arrange a meeting between the Trump campaign and Russian government officials, court records show.

New York Times

 

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This