Trump trampar i klaveret

Trump trampar i klaveret

Donald Trump vantolkar ny brittisk brotts-statistik och sprider sedan sin helt felaktiga tolkning på Twitter.

Den nu presenterade statistiken har ingen direkt koppling till terrordåd eller till det Trump kallar radikal islamisk terror. Det är ordinär statistik över brott begångna i England och Wales. Terrorbrotten begår egna i London finns med men brotten inkluderar även inbrott, stölder, sexualbrott och hatbrott, brott begångna mot minoriteter.

Förra gången Donald Trump kommenterade Storbritannien så försökte han inleda en twitterfejd med Londons muslimske borgmästare, timmar efter ett blodigt terrordåd i den brittiska huvudstaden.

Glömt

I sammanhanget så väljer Trump att glömma bort att en vit man, Stephen Paddock, skjutit 58 människor och skadat flera hundra med legalt inköpta vapen. Det terrordådet passar inte in i mallen och omnämns därför som en enskild galnings verk.