Trumps lögner avslöjas, igen

Trumps lögner avslöjas, igen

Donald Trump har avfärdat den demokratiska senatorn Fredrica  S. Wilsons uppgifter om att han skulle ha uttryckt okänsligt i samtal med anhöriga till ens stupad amerikanska soldat. Nu träder änkan fram och bekräftar Wilsons uppgifter.

Den senaste affären med Trump i fokus handlar  om två saker:

. Trumps bristande vilja att göra det som förväntas av USAs högsta militära befärhavare – att framföra sina kondoleanser för de som givit sitt liv för USA.

. Trumps lögner om att han ringt anhöriga till alla de som stupat medan andra presidenter inte har gjort det.

En del av telefonsamtalet till en anhörig hördes av Fredrica S. Wilson, demokratisk senator. I samtalet ska Trump ha sagt “han visste vad han gav sig in på” och varit okänslig under samtalet. Det förnekar Trump kategorisk (se inläggen ovan).

Bekräftar

Nu träder änkan, Myeshia Johnson, fram och bekräftar Wilsons uppgifter. Donald Trump kunde knappt makens, Sgt. La David Johnson, namn. Samtalet spelades upp över högtalare, på Myeshia Johnsons begäran så det finns fler vittnen till det Trump sa under samtalet.

“It made me cry because I was very angry about the tone of his voice and how he said it,” Johnson said. “He couldn’t remember my husband’s name. The only way he remembered my husband’s name was because he told me he had my husband’s report in front of him, and that’s when he actually said La David.”

NBC News

Ljuger

Donald Trump replikerade som vanligt på Twitter och som vanligt så ljuger alla andra utom han själv.

Det är nu andra gången som Donald Trump hamnar i en konflikt med anhöriga tills stupade amerikanska soldater. Förra gången riktade han olika anklagelser mot en far och en mor till ens stupad amerikansk soldat. Den muslimska familjen tvingades att försvara sig mot Trumps anklagelser vilket rörde upp känslor i båda de amerikanska politiska lägren.

Nu är det dags igen och Trump avslöjas med att ljuga, liksom hans egen stabschef John Kelly.