Trump attackerar partikamrat på Twitter med lögner

Trump attackerar partikamrat på Twitter med lögner

Donald Trump attackerar ny ytterligare en partikamrat, den ledande republikanske senatorn Bob Corker, och ett öppet ordkrig har brutit ut på Twitter. Trump har svarat med sitt vanliga vapen, lögner.

Striden började med ett ovanligt skarp formulerat inlägg på Twitter av Bob Corker.

Detta sedan Bob Corker meddelat att han kommer att gå i pension och att han inte ställer upp för omval. Bob Corker spädde sedan på angreppet mot Donald Trump i en intervju i New York Times där Corker säger att Trump riskerar att starta ett tredje världskrig genom sina oförsiktiga uttalanden.

Lögner

Donald Trump gjorde som han brukar, attackerade i ett högt tonläge och kastade sedan in lögner där han påstod att Corker inte vill ställa upp till omval sedan han, Trump, valt att inte ge honom sitt stöd.

Påhitt

Trump vill som vanligt se till att allt handlar om honom och att Corker inte kan vinna ett omval och inte törs ställa upp därför att han, Donald Trump, inte vill ge Corker sitt stöd.

Uppgifterna förnekas av Bob Corker och hans stab och det finns andra uppgifter som pekar mot att Trumps påstående är påhitt och lögner. Enligt amerikanska CNN så har Bob Corker aldrig begärt presidentens stöd och beslutet att pensionera sig fattades sedan en tid tillbaka.

Bob Corker är inte vilken republikansk politiker som helt utan han är ordförande i utrikesutskottet och han har ett stort inflytande i det republikanska partiet. Han är en i en numera lång rad av republikanska politiker som Donald Trump attackerat och hamnat på kollisionskurs med på senare tid – Mitch McConnel, majoritetsledare i kongressen, John McCain och Jeff Flake bara för att nämna några. Det är tunga politiker vars stöd Trump behöver för att få igenom sina förslag.