Nej, det här ska inte bli ännu en text om hur vedervärdigt iTunes är utan om hur du snabbt och elegant stoppar programmet från att ständigt öppnas i din Mac med ett tillägg i för Safari.

Klickar du på en länk som är kopplad till iTunes så öppnas och startas iTunes. Jag vill verkligen inte ha det så i mina Mac-datorer. Oftast så vill jag bara läsa vad ett program gör, vem som utvecklat det och hur mycket det kostar. Då vill jag inte sitta och vänta på att att iTunes ska startas varje gång.

Jag vill ha upp informationen, läsa och sedan jobba vidare.

Plugin

Lösningen är ett litet smart tillägg för Safari, webbläsaren, NoMoreiTunes.

Ladda ned tillägget
Installera

Klart!

Webversionen

Nästa gång du klicka på en iTunes-länk så kommer webversionen att visas, iTunes kommer inte att startas. Vill du verkligen starta iTunes så finns en knapp som du bara klickar på så dras iTunes igång.

NoMoreiTunes är gratis.