Så låser du din Mac direkt med tangentbordet

Så låser du din Mac direkt med tangentbordet

Lämnar du din Mac obevakad för en stund så kanske du vill låsa den så att obehöriga inte kommer åt den, på kontoret eller hemma. Macken tipsar om tre smarta sätt att göra det på.

blankVi börjar med metoden att göra det med ett så kallat aktivt hörn. Du drar bara markören (musen) upp i valt hörn så låses din Mac direkt. Börja med att kontroller att din Mac kräver lösenord direkt efter det att skärmen släckts och skärmsläckaren gått igång. Det slår du på under Inställningar och Säkerhet.

Steg 2 är att ange och aktivera ett aktivt hörn. Det gör du Under Inställningar, Mission Control och sedan Hot Corners. Välj sedan hörn och välj Start Screen Saver. Jag har den funktionen nere i vänster hörn. Ska jag låsa min mac så markören dit.

Metod nummer 2

Det finns också en metod att göra det direkt med en tangentbordskombination:

Control + Shift + Eject

Om du har en mac med Eject-knapp

har du inte det så är kombinationen

Control + Shift + Power

Den senare kombinationen gäller för nyare macBook Pro som saknar eject-knapp.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här