OnePlus lama ursäkter

OnePlus lama ursäkter

Det är alltid lika beklämmande att läsa ursäkterna från ett företag som ertappats med fingrarna i syltburken. De lama ursäkterna följer alltid samma mönster och det är närmast en mall som alla följer.

Nyligen avslöjades OnePlus med att samla in mängder av känslig information om sina användare utan berätta om det. Efter avslöjandet kommer nu den sedvanliga lama ursäkten.

Ursäkt:

We take our users – and their data privacy – very seriously. We want to take this opportunity to tell you a little more about data collection on OnePlus devices; explain what we are collecting and why; and map the changes we will make going forward to address your concerns.

Översättning:

Vi följer mycket noga den mall som alla företag följer vid sådana här incidenter. De inleds alltid med att vi försäkrar att vi tar din säkerhet och dina data på största allvar trots att vi precis avslöjats med att sno dina data. Går det så går det.

OnePlus devices using OxygenOS securely transmit analytics in two different streams, usage analytics and device information.

Ursäkt:

OnePlus devices using OxygenOS securely transmit analytics in two different streams, usage analytics and device information.

Översättning:

Det har naturligtvis ingenting med saken att göra men vi känner att det är oerhört viktigt att berätta för dig att den data via snott, utan ditt tillstånd eller utan att du fått veta det i alla fall snotts och överförts på ett säkert sätt.

Ursäkt:

The reason we collect some device information is to better provide after-sales support. If you opt out of the user experience program, your usage analytics will not be tied to your device information.

Översättning:

Jo, vi vet att vi inte berättade för dig att vi samlade in data eller hur du skulle ställa in din telefon för att inte mjölkas på data men vi tar en rövare och drar till med något bara.

Ursäkt:

By the end of October, all OnePlus phones running OxygenOS will have a prompt in the setup wizard that asks users if they want to join our user experience program. The setup wizard will clearly indicate that the program collects usage analytics.

Nu tycker vi att det är dags att vända blad och gå vidare. I sammanhanget passar vi på att berätta hur jätteduktiga vi ska bli på att berätta för dug vilka data vi tänker sno i framtiden.

Det har nämligen vår PR och försäljningsavdelning sagt åt oss att vi måste säga. De är lite oroliga för försäljningen.

OnePlus Forum 

Sanningen

Sanningen är att OnePlus avslöjades och hur mycket de än försäkrar det så finns det ingen anledning att samla in information om IMEI-nummer, MAC-addresser, mobila nätverksnamn och IMSI prefix och serienummer – varje gång en app startas.

Det finns ingen som helst bärande ursäkt för att göra det utan att tydligt och klart informera användarna om det.

Slutligen – den informationen behövs inte för att förbättra det operativsystem som används.

 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This