Nytt bakslag för Qualcomm i striden med Apple

Nytt bakslag för Qualcomm i striden med Apple

Det är myndigheterna i Taiwan som avkunnat en dom som innebär att Qualcomm döms för att ha brutit mot landets konkurrenslagar i åtminstone sju år.

Straffet fastställs till böter på 733 miljoner dollar. Domen säger också att Qualcomm samlade in licensavgifter i strid med landets lagar, vilket är precis det Apple anklagar Qualcomm för, missbruk av patentlagstiftningen.

The company has been violating antitrust rules for at least 7 years and Qualcomm collected NT$400 billion in licensing fees from local companies during that time, the Taiwanese regulator said on its website Wednesday. Qualcomm disagrees with the decision and intends to appeal, the San Diego-based company said in a statement.

Bloomberg

Domen säger också att Qualcomm missbrukat sina patent på standarder vilket också är det Apple anklagar Qualcomm för.