Nya uppgifter, alla Yahoo-konton hackades

Nya uppgifter, alla Yahoo-konton hackades

Verizon som köpt Yahoos verksamhet säger nu att samtliga tre miljarder konton hackades i samband med intrånget i Yahoos datorsystem 2013. Det gör intrånget till det största och mest omfattande hittills.

De nya uppgifterna innebär att storleken på intrånget tredubblas, från en miljard konton till tre miljarder konton. Har du ett Yahoo-konto som är äldre än 2013 så har ditt konto komprometterats. Det inkluderar Flickr-konton och andra tjänster, ägda av Yahoo.

”Verizon is committed to the highest standards of accountability and transparency, and we proactively work to ensure the safety and security of our users and networks in an evolving landscape of online threats,” said Chandra McMahon, Chief Information Security Officer, Verizon. ”Our investment in Yahoo is allowing that team to continue to take significant steps to enhance their security, as well as benefit from Verizon’s experience and resources.”

Det skriver Verizon i ett uttalande som en kommentar till de nya uppgifterna.

Reuters