Kvinnor vittnar om sexuella övergrepp

Kvinnor vittnar om sexuella övergrepp

Kampanjen #metoo sprider sig i sociala medier och den är ett vittnesmål om omfattningen av sexuella övergrepp och trakasserier mot kvinnor. Kampanjen är en reaktion på skandalen runt filmmogulen Harvey Weinstein för att visa hur vanligt övergreppen är.

Det var skådespelerskan Alyssa Milano som startade kampanjen under taggen #metoo och sedan dess har kampanjen fått mycket stor spridning på Twitter och Facebook.

Milano’s original tweet received over 37,000 comments, and the hashtag was one of the top trends on Twitter in Britain and the United States. On Facebook, around 7 million people were discussing “Me Too” on Monday afternoon.

“I’ve lived through it and way too many others have as well,” Twitter user Concertange wrote of the issues raised by the trend. “It’s not okay and it needs to be taken seriously and needs to stop happening.”

Reuters

Mackens Fråga: Vad tycker du om Registeele/Regice/Regirock raider?
Share This