Här kan du få böter om du bär en Apple Watch

Här kan du få böter om du bär en Apple Watch

Den amerikanska basebollen har hårda regler när det gäller elektroniska hjälpmedel och en Apple Watch är inte tillåten att bära under match.

Nyligen bötfälldes Diamondbacks coach Ariel Prieto för att ha haft på sig sin Apple Watch under en match mot Rockies. Prieto har utretts av MLB, klockan har gåtts igenom och den användes inte under matchen och den innehöll heller ingenting suspekt men Prieto bötfälls ändå.

During Wednesday’s game cameras caught D-Backs coach Ariel Prieto wearing an illegal electronic device in the dugout, specifically an Apple Watch. Considerint the Red Sox were recently busted for using an Apple Watch as part of an elaborate sign-stealing scheme, seeing another one in the dugout is a pretty big deal.

Teknik

Ligan, MBL, är extra hårda mot elektroniska prylar sedan det visat sig att Red Sox använt smarta klockor för att skicka vidare de signaler som New York Yankees använde i matchen mot Red Sox. Detta fusk avslöjades och ligan är nu hårda i bedömningarna.

MLB does allow certain electronic devices, including iPads loaded with scouting reports and video, in the dugout, though they may not be internet-enabled. Following the Red Sox incident the league notified all 30 teams that any future infractions would incur a more serious penalty, potentially including the loss of draft picks, though that didn’t happen here.

CBS Sports