En liten gir när handlar om annonser

En liten gir när handlar om annonser

Det är möjligt, till och med troligt att jag kommer att hamna i diket med den här giren i min uppfattning om annonser. Jag vitlistar sedan en tid tillbaka alla webbplatser som gör ett bra jobb och som jag gillar.

Det är en gir ifrån att ha blockerat alla webbplatser, utan urskiljning, och jag inser att jag riskerar att landa i diket retoriskt eftersom det blir svårt att förklara varför vissa sajter blockeras medan andra inte.

Jag har inget annat skäl och ingen annan röd tråd i det resonemanget än mina egna åsikter och uppfattningar. Det är säkert lika luddigt och flummigt som det låter och det är allt annat än rättvist.

Macken X

Jag vill också flagga för att att annonser och reklamsamarbeten nu kan komma att dyka upp här på Macken. Arbetet med den här bloggen tar mycket tid, till och med väldigt mycket tid och jag kan inte motivera all denna tid utan att Macken X också drar in några kronor.

Det är inget som ligger i den närmaste framtiden och det finns ingen tidsplan. Jag har en del funderande kvar att göra.

. Hur ska annonserna utformas så att de inte stör?
. Vilka annonser och samarbeten ska jag släppa fram?

Målet är att publicera annonser och samarbeten som är tydliga och som inte stör. Glädjen i läsandet och skrivandet var det som startade allt det här en gång i tiden. Faktiskt innan det hette blogg så det är många år sedan. Den glädjen vill jag behålla för mig och för dig som kommer hit och läser det jag skriver.

Kan ta tid

Det här är en process som sannolikt kommer att ta tid och jag kommer även att testa lite olika lösningar för att hitta en lösning som tilltalar alla, mig, dig och tänkta annonsörer.

Så det är en liten gir, en kursändring och den kommer att innebära en del nya saker här på bloggen och då handlar det inte bara om annonser. Jag spinner på en del andra planer också men mer om det längre fram, när jag tänkt klart.

Tillbaka till annonser och annonsblockerare.

Annonser

Medier har anställda, medier behöver tjäna pengar och ett sätt att tjäna pengar är annonser. Annonsblockerare är på sikt en återvändsgränd och det är inget som jag kommit till insikt helt nyligen. Det har jag alltid förstått för du kan inte ha kvar seriösa, bra medier och samtidigt hugga av den hand som föder dem. Samtidigt så handlar det här också om medieras missbruk av annonser som media. De kastar upp popups, de trycker in försåtliga annonser mitt i texten och de tar till allehanda trick som på ett avgörande sätt mycket ofta stör hela läsupplevelsen.

Kalla mig naiv men om vi som konsumenter och nätsurfare vitlistar schyssta sajter. Sajter som vi gillar, sajter som hanterar annonser på ett bra sätt så kanske det är ett steg mot ett nät som inte skapas ned av annonser, videor, animeringar och allt som stör och som tränger sig på.

Därför denna kursändring.