Det var då ett jä... gnällande

Det var då ett jä… gnällande

Det slår aldrig fel. Jag hoppar in på valfritt Apple-forum, Facebook-sida eller vad det kan vara så finns de där – gnällskallarna. De som i meningslösa tirader berättar om batteriproblem, sladdar och jag vet inte vad och som alltid avslutar sina inlägg med “nu ska jag fan byta till Android”.

Gör det då!

Byt till Android, lämna den plattform som du bara sitter och skäller på men sitt inte där och framstå som en förstklassig idiot som bara pratar om det. Gör slag i saken och ta åtminstone dig själv på allvar och lyssna på dig själv, för en gång skull, och byt. Sitt inte kvar och berätta för omvärlden att du är så missnöjd och att du nu tänker att byta.

Korkad

Du framstår nämligen som synnerligen korkad därför att du sitter och berättar hur missnöjd du är och hur lite du gör åt det. Du gör faktiskt ingenting mer än gnäller och sprätter felriktade naiva hot omkring dig att du minsann tänker straffa Apple och byta plattform.

Gör det då!

Lämna Apple och iOS, byt telefon och passa samtidigt på att lämna forumet, Facebook-sidan eller den plattform som du just nu skitar ned intellektuellt.

Blev det där så svårt så låt mig vända på argumentationen – hade jag varit hälften så missnöjd som du när så hade jag bytt telefon, surfplatta och dator, direkt.

Jag hade bytt plattform, helt och hållet och jag hade inte suttit på ett forum, offentligt och gnällt.

Sladdar

Du drar iväg en beställning på en sladd som kostar 30 spänn. Sladden anländer och efter några minuters användande kommer varningen upp “Tillbehöret stöds inte av denna iPhone”. Nu brinner hela säkringspaketet på dig fast du vet att Apple har ett certifieringsprogram. Vid din ålder borde du ha lärt dig att det är skillnad på ens sladd för 30 spänn och 300 spänn.

Visst, Apple har sitt certifieringsprogram för att tjäna pengar. Det är det företag gör, försöker tjäna pengar men Apple har också sitt certifieringsprogram för att skydda din pryl från vad som kan vara farliga sladdar och tillbehör så helt vanvettigt är det inte med licensierade och certifierade prylar.

Absolut, Apple tar grisigt bra betalt för sina tillbehör men det kan inte komma som en nyhet för dig efter att ha köpt deras prylar. Apple gör det alla andra gör – tar grisigt bra betalt för sladdar och annat som du behöver.

Gnälla

Får man inte gnälla då?

Jodå, det får du. Hur mycket som helst men sitt inte och sprätta meningslösa, tomma hot omkring dig om att du ska byta plattform.

Byt plattform!

Nu!

Jag undviker Apples egna sladdar. När de går sönder, för det gör de, och nej de är inte värda sina pengar så köper jag Anker eller Union. Certifierade sladdar som kostar lite mindre än Apple original. De kostar inte 30 spänn. De kostar långt mer men jag tycker att de är värda det då de fungerar, håller bättre och eftersom de nu faktiskt gör de så löser de ett problem.

Visst svär jag ibland över Apples höga priser men i ett längre perspektiv så är det mer värt att mina prylar fungerar. Det när viktigt att jag kan skriva, rita, skapa och jobba. Så viktigt att jag tycker att det pris som jag får betala är värt det.

Fungerar

Det är mycket värt att den MacBook Pro som detta skrivs på fungerar, att den iPad Pro som jag ritar på fungerar och att alla mina prylar som jag kopplat samman kan kommunicera och fungera tillsammans. Jag svär, lite tyst, men inser sedan att datorn kommer att rulla i 3,4 kanske 5 år innan det är dags att byta. Jag svär lite tyst men inser att utslaget på de år som prylen kommer att fungera, hur mycket jag kan göra och hur smidig Apples plattform är som helst så är det värt pengarna.

Tycker inte du som jag – byt plattform men gör det nu och sluta snacka om det.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This