Det här med svällande batterier

Det här med svällande batterier

Använder du lithium-ion batterier så kommer några få att svälla, sluta att fungera och kortslutas. Det spelar ingen roll vilken tillverkare det handlar om eller vilken telefon som är aktuell. Det kommer att hända. Trots det så får några medier spader, igen.

Det händer varje år med praktiskt taget alla tillverkare och det hör till vardagen. Några få enheter kommer att spricka, svälla och sluta att fungera. Det har alltid varit så men medierna har inte brytt sig därför att det varit få incidenter och därför att det är ett smärre återkommande problem för tillverkarna. Du går tillbaka till butiken, får din telefon utbytt och sedan borde saken vara ur världen, om det nu inte hade varit för två saker:

. Samsung Galaxy Note 7
. Det handlar om Apple

De senaste artiklarna i ämnet bygger på två (2) rapporter om iPhone där batterierna har svällt. Två iPhone av uppskattningsvis några miljoner levererade.

Titta på bilden ovan som publicerats på Twitter. Den visar egentligen enda viktig sak – Apples design har fungerat. Batteriet har svällt och skärmen har lyfts av vid expanderingen. Det är så säker design ska fungera. Någon del måste ge vika och i det här fallet så är det skärmen. Det minskar risken för brand, bland annat.

CNBeta

Här handlar det om en iPhone som svällt i samband med laddning.

Undersöka

Apple har meddelat att de begärt in de aktuella enheterna och att de kommer att undersöka dem närmare. Såvida inte den undersökningen visar på något mycket överraskande och ovanligt så finns det faktiskt ingen anledning till oro. Av ett par miljoner enheter så kommer det att vara fel på några stycken.