Där fick alla domedagsprofeter

Där fick alla domedagsprofeter

iPhone X såldes slut i USA på 30 minuter och de som var sent ute med förhandsbokningar möttes av beräknade leveranstider på 5-6 veckor inledningsvis men nu har tiderna kortats, dessbättre. Domedagsprofeterna fick fel, igen.

Här i Sverige var läget något liknande. Operatörernas och återförsäljarnas bokningssystem som öppnades 09.01 på fredagsmorgonen belastades tungt inledningsvis och att döma av hur många som bokat en iPhone X är efterfrågan rekordstor.

Fel

Domedagsprofeterna fick fel, helt fel, igen. Enkelt uttryck så är det rekordstor efterfrågan på Apples dyraste telefon och de levererade 2-3 miljonerna enheterna såldes slut, direkt. Återförsäljare och operatörer rapporterar att förhandsbokningarna slår alla rekord, alla, och dessutom så har försäljningen av iPhone 8-modellerna också tagit fart.

Jag har skrivit det förr och kan skriva det igen – Apples kunder är långt ifrån så priskänsliga som alldeles för många “förståsigpåare” tror. Därmed inte sagt något annat än det så tolka det inte som att jag inte tycker att en telefon för upp mot 13 000 kronor är en helsikes massa pengar.

iPhone X

Nu är iPhone X (säger någon annan än Apple tio och inte X?) en helt ny telefon. Det handlar inte bara om en ny processor, snabbare hårdvara och en vassare kamera. Det handlar om allt det och en helt ny OLED-skärm som går ända ut i kanterna. Det handlar om allt det och en ny, betydligt vassare kamera.

iPhone X är verkligen en helt ny telefon med ett helt ny design och jag tillhör dem som inte har det  minsta problem med det som kallas “flärpen”, den svarta lilla ytan på framsidan.

Den ger iPhone X ett eget, distinkt och tydligt utseende vilket skiljer den från mängden. Det är det bra design gör, gör skillnaden.

Jag återkommer när jag har en i handen för en test och recension.